Hoe Vaak Moet Je Viooltjes Water Geven?

Heb je viooltjes waar je voor moet zorgen? Het is geen probleem! We hebben alle antwoorden op uw vragen hier in dit artikel!

Het kweken van viooltjes is geen gemakkelijke taak omdat ze veel onderhoud vergen. Het zijn kortlevende, tweejarige planten die er schattig uitzien en precies passen in uw tuin, vensterbank of voordeur. Het zijn prachtige hybriden die in meerdere kleuren en in veel verschillende tinten kunnen bloeien. Maar je moet leren goed voor ze te zorgen om ze helder, levendig en bloeiend te houden!

Dus laten we je door alle kennis leiden die je nodig hebt om je prachtige viooltjes ideaal water te geven.

Hoe Vaak Moet Je Je Viooltjes Water Geven?

Als ze gezond en actief groeien, hebben viooltjes elke week een centimeter water nodig. Oedeem kan optreden bij viooltjes als er te veel water in de grond zit.

Oedeem is een aandoening waarbij de grond zo drassig wordt dat de plantenwortels niet kunnen ademen. De luchtruimten van de bodem zorgen ervoor dat wortels zuurstof kunnen opnemen. Ze kunnen dat niet doen als de grond drassig is, in het geval van hevige regenval of overmatig water geven. Deze toestand maakt het voor de wortels onmogelijk om voedingsstoffen of zuurstof op te nemen.

Oedeem is de meest voorkomende reden voor mislukte pogingen om viooltjes te tuinieren. Dat betekent dat je ze te veel water geeft! Maak deze fout niet door te letten op tekenen die wijzen op de symptomen van oedeem, zoals verkleuring, groeiachterstand, uitdrogende bladeren en verwelking. Geen zuurstof of voedingsstoffen voor je viooltjes betekent dat de plant doodgaat.

Vergeet niet om elke week 2,5 cm water te drinken!

Hoe Viooltjes Water Te Geven

Wanneer u viooltjes verzorgt, moet u ervoor zorgen dat de watertoevoer die ze ontvangen via een overheadtechniek moet zijn. Het maakt niet uit of u ze handmatig water geeft, via uw vertrouwde gieter of een irrigatiesysteem, u moet ervoor zorgen dat het water rechtstreeks naar de grond wordt geleid.

Waarom? Waarom?

Maar serieus, deze manier van water geven helpt schimmelrotziektes te voorkomen. Deze worden veroorzaakt door stilstaand water op bloemen en bladeren. Deze ziekteverwekkers verspreiden zich door wind en water en kunnen groeien in waterzakken in planten.

Zorg Goed Voor Je Viooltjes

Ze gedijen goed in goed doorlatende grond die niet te nat of te droog is. Zij zijn de Goudlokje in de tuin! Je moet ervoor zorgen dat je viooltjes worden gevoed met humusrijke grond. Laten we het hebben over het eerste deel.

Er is een makkelijke manier om te testen of je grond voldoende vochtig is voor je viooltjes. Als de grond tot aan je vingertoppen vochtig aanvoelt, hebben je viooltjes het waarschijnlijk goed gedaan. Het kan zijn dat je ze water moet geven als het droog is.

Je moet de grond altijd vochtig houden. Het kan lastig zijn om de potgrond weer water op te laten nemen als deze droog is. Je viooltjes drogen snel uit. Om dit te voorkomen, geef je ze afhankelijk van het weer een of twee keer per dag water. Je moet ze vaker water geven als de pot op een zonnige of winderige plek staat.

Hoe Zorg Je Voor Pas Geplante Viooltjes?

U hebt extra zorg nodig als u viooltjes van de ene container naar de andere of naar uw tuinbed verplaatst. Pas geplante viooltjes moet u direct na het planten water geven. De reden hiervoor is dat de overdracht inspannend is voor hun roots. Ze zullen zich snel en gemakkelijk aanpassen aan hun nieuwe omgeving als ze voldoende water krijgen.

Bij regen mag dit niet. Je moet ze zelf water geven. Regen kan erg hard zijn voor kwetsbare wortels en sommige van de bovenste lagen van de grond wegspoelen. Als je van plan bent je viooltjes over te zetten, zorg er dan voor dat het niet regent.

Wat als het regent nadat je je viooltjes hebt overgezet? Maak je geen zorgen! Als het regent nadat je ze hebt overgezet, hoef je je geen zorgen te maken. U moet hun watergehalte controleren. Als de grond nat is na de regen, geef de planten dan geen water totdat je voelt dat het een beetje droog is.

Doe de aanraaktest om te weten of je ze water moet geven. Planten zijn wezens die slechts zoveel water opnemen als ze nodig hebben, dus maak je geen zorgen!

In plaats daarvan moet u zich zorgen maken over wateroverlast in de grond na regen. U kunt een manier vinden om de grond af te voeren als deze te vochtig is. Voeg als alternatief meer droge grond toe aan het plantbed als dat niet mogelijk is. U kunt er ook voor kiezen om compost toe te voegen.

Het is een goed idee om de grond rond uw viooltjes te bedekken met een laagje organische mulch van 2 tot 3 inch. Druk het niet direct tegen de plant aan. Dit absorbeert een deel van het water en houdt schimmelsporen uit de buurt van je viooltjes.

Maar gebruik het spaarzaam. Een te dichte mulch kan overtollig vocht vasthouden, wat meer problemen kan veroorzaken dan oplost.

Houd er rekening mee dat uw grond vochtig moet zijn, niet drassig. Niet te veel of te weinig, precies goed.

Wanneer Viooltjes Water Geven?

Laten we nu bespreken wanneer we onze kostbare viooltjes water moeten geven. Ja, wanneer . Viooltjes zijn nogal een handvol! Zelfs de timing van het water geven is van vitaal belang om deze plant te laten gedijen.

Het verdient de voorkeur om uw viooltjes ’s ochtends water te geven. Geef uw viooltjes niet ’s nachts of’ s avonds water. Het is belangrijk dat de grond voldoende tijd heeft om te drogen. Daarom is het het beste om ze ’s ochtends water te geven. De zon zal de grond gedurende de dag voldoende drogen.

Het is belangrijk op te merken dat uw viooltjes buiten moeten worden bewaard. Omdat viooltjes buitenplanten zijn, hebben ze fel zonlicht nodig om prachtige bloemen te produceren. Ze zullen niet bloeien als ze te lang binnen worden gehouden.

Help Je Viooltjes Gedijen

Bemest je viooltjes regelmatig. De grond heeft niet alle voedingsstoffen die je viooltjes nodig hebben, en dus moeten we die voedingsstoffen leveren door middel van meststoffen. Dit kunt u doen door eenmaal per week water te geven met visemulsie of een beetje Miracle Grow of een andere in water oplosbare meststof.

Bemesting helpt de viooltjes om gezonde groene bladeren te laten groeien en veel bloemen te produceren! Een kleine verzorgingstip: verwijder uitgebloeide bloemen. Viooltjes kunnen maandenlang bloemen produceren, zolang je de gedroogde bloemen maar verwijdert.

Wat kunt u doen nadat het bloeiseizoen voorbij is? Als het weer perfect is, bloeien je viooltjes in de herfst. Je kunt ze echter in leven houden door hun grond regelmatig water te geven. Je viooltjes zullen terugkomen om je weer te begroeten.

Houd er rekening mee dat viooltjes het beste groeien als de temperatuur tussen de 40-70 graden is. Zodra het warm weer wordt, stopt de bloei en dat is een normaal proces dat wordt bepaald door de temperatuur.

Geniet ervan als het koel is en geef ze water als ze niet meer bloeien. Ze zullen in de herfst weer tot leven komen als ze goed worden gedaan!

Dat is alles wat u moet weten over het water geven van viooltjes.

Conclusie

We geven toe dat het verzorgen van viooltjes een hele klus kan zijn, maar de schoonheid van de plant is het volgens ons waard! Water geven is een van de belangrijkste details die je over ze moet weten, en nu je het einde van dit artikel hebt bereikt, ben je uitgerust met gedetailleerde kennis om precies dat te doen.

We zullen ook vermelden dat als je viooltjes vanaf het begin wilt kweken, het een stuk gemakkelijker is om een reeds gekweekte plant van een plaatselijke kwekerij te kopen in plaats van deze zelf uit zaden te kweken, omdat viooltjes delicaat zijn en extra zorg nodig hebben.

U moet de juiste hoeveelheid water bijhouden die is toegevoegd om te helpen bij het ontkiemen en vervolgens de juiste hoeveelheid water voor de tere stadia van de plant wanneer jonge boompjes beginnen te ontkiemen, wat een uitdaging kan zijn als u geen groen heeft duim of de tijd om aan de plant te besteden.

Een ander pluspunt van het uit de kwekerij halen, is dat je bloemen ook veel eerder in bloei krijgt.

We hopen dat je deze nuttige informatie vindt om je te helpen in je viooltjesbloei-avontuur!

Nogmaals, zoals we eerder vermeldden, niet te veel of te weinig, precies goed.

Gelukkig tuinieren!

Sale
Orchideen-Glück: Mit der richtigen Pflege zur üppigen Blütenpracht
  • Hardcover Book
  • DK Verlag Dorling Kindersley (Publisher)
Luxbon Set van 4 Macramé Plantenhanger Hangende Bloempot met Katoenen Touw Plantenhouder - voor Binnen en Buiten Plafond Balkon Muur Decoratie 41 inch, 4 poten
  • 【Prachtig ontwerp】: de macramé-hanger zal trekt meer aandacht van uw gasten...
  • 【Handgevlochten touw】: gemaakt van katoen. handgeweven, duurzaam en robuust.
  • 【Hangend design】: 41'' (104cm) lengte, maakt het als het perfecte accessoire...
  • 【Geschikte bloempot】: Geschikt voor ronde en vierkante potten, metalen...
  • 【Veelzijdig gebruik】: geschikt voor binnen-, buiten-, balkon, tuin, keuken,...
Oscorna Boom-, struik- en heggenmest, 10,5 kg
  • 10,5 kg zak
  • Organische NPK-meststof 6-4-0,5
  • Met langdurige werking.
  • Verhoogt de natuurlijke humuspiegel in de grond.
Sale
UNDERGREEN Jungle Fever Voeding Groene Planten, biologische vloeibare meststof, voor alle groene planten, fles met doseerpomp, 400 ml
  • Voedingsrijke biologische meststof voor de ondersteuning van de groei en...
  • Voor krachtige en diepgroene planten: toevoer van alle belangrijke...
  • Undergreen Jungle Fever: de hoogste tijd voor groen leiderschap
  • Zo eenvoudig is het: de fles goed schudden, 5 dosissen oplossen in 1 l water en...
  • Inhoud: 1x Undergreen Jungle Fever; voeding voor alle groene kamer- en...
Seramis 730413 Vitale voeding voor groene planten en palmen, 500 ml – plantenmest voor optimale groei, vloeibare meststof met praktische doseerhulp
  • Optimale eigenschappen – de vloeibare groene plantenmest voor regelmatige,...
  • Eenvoudig bemesten – voor een optimaal resultaat 5 ml vloeibare meststof voor...
  • Ideale voedingsstoffen: de palmmeststof overtuigt door een evenwichtige...
  • Inhoud levering: Seramis vitalvoeding voor groene planten en palmbomen in de 500...
  • Seramis biedt een uitgebreid assortiment hoogwaardige verzorgings- en...