Iets over mijzelf

Frits van der BlomIets over mijn verleden

Ik ben geboren in Amsterdam in 1949 en heb daar gymnasium β gevolgd en vervolgens geneeskunde gestudeerd en de opleiding tot huisarts gedaan. Vanaf 1977 werkte ik als waarnemend huisarts en GG&GD arts in Amsterdam en ook part-time als docent aan de opleiding voor verpleegkundigen van het OLVG.

Sinds 1978 had ik een eigen huisartsenpraktijk, waarin ik als solistisch huisarts heb gewerkt tot 2002.
In de jaren tachtig heb ik de opleiding Klassieke Homeopathie gevolgd aan de Stichting Homeopathische Opleidingen en in de jaren negentig heb ik me verdiept in Bioresonantie als vorm van geneeskunde. Ik volgde daarbij cursussen in Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Vervolgens heb ik mij naast de huisartsenpraktijk meer en meer en vooral in de late middaguren en op zaterdagen bezig gehouden met dit soort meer holistisch gerichte consulten. Dat had in sterke mate mijn passie.

Val(kuil)

Eigenlijk was de werkdruk veel te hoog en bovendien had ik de neiging om over mijn grenzen te gaan en te laten gaan door anderen, mede omdat ik bang was om te voelen wat er eigenlijk met mijzelf of in mijzelf gaande was. Ergens was ik aan het wegvluchten voor mijzelf in de zorg voor de ander: een grote valkuil, het hulpverlenerssyndroom.

Keerpunt

In 2002 was ik genoodzaakt mijn praktijk te stoppen. Ik bleek flink burn out te zijn. Dit was een keerpunt in mijn leven. Vanaf die tijd tot nu toe heb ik heel veel geleerd en ben alsnog door veel processen heen gegaan die ik daarvoor had laten liggen.

Ont-dekkingen

Ik ben gaan ontdekken dat je in iedereen en alles ten slotte jezelf kunt zien en niets of niemand anders dan jezelf.

Klik hier voor meer informatie over de spirituele kant van mijn verhaal.

Passies zijn drijfveren

Ik vind het fijn om personen of groepen te mogen coachen, vooral als daarbij een aspect van persoonlijke groei en ontwikkeling naar voren komt. Het is gebleken dat ik door mijn ervaring vanuit het verleden daar goed toe uitgerust ben. Het oude werk als huisarts is voor mij een gepasseerd station. Dat zou ik niet meer kunnen en dat ambieer ik ook niet meer.

Lezingen over gezondheid en ziekte

Met veel plezier geef ik tegenwoordig hier en daar lezingen over allerlei onderwerpen die verband houden met ziekte of beter gezegd: met gezondheid.
Wanneer je eenmaal begrijpt wat gezondheid is, kun je kort zijn over ziektes: dat zijn slechts symptomen van onbalans. In ieder geval is het geen noodzakelijk kwaad zoals de officiele ziekteleer doet geloven.
Een overzicht van mijn lezingen vind je hier.

Passie voor oude muziek: Bach en Mozart

De muziek van deze twee grote meesters is voor mij bijzonder belangrijk. Ik voel mij er vaak tot diep in mijn wezen door geraakt.

Als je meer wilt lezen en misschien ook iets wilt horen, klik dan hier.

Bergen, nog een passie
Be-leven van een passie, waar vorm en stilte bij-één komen
Een andere passie van mij is bergwandelen in het hooggebergte. Het is alsof het leven temidden van die schoonheid nog intenser is, alsof er daar een dimensie is bij gekomen ...

... en dan kan ik ook naar hartelust foto's maken, want dat is voor mij eveneens een passie.

Twee passies combineren is verrukkelijk!